Informatie voor deelnemers





Foto's afscheid reünie

https://photos.google.com/album/AF1QipMV5GeTTTAq3QGk2dokI_qjUvWSqNIBc_g65e54

Wij, Herman Brinkerink, Herman Lubberding, Martin Ensink en Henk Slettenhaar hebben na lang beraad besloten om onze reisclub op te heffen. Het is in deze tijden te risicovol om nog een reis met 40 – 50 mensen te organiseren. De hotelprijzen stijgen en ook de bus wordt steeds duurder vanwege de oplopende brandstofprijzen. Voor zo veel mensen moet je een jaar van te voren boeken, en dat is een lastige en gevaarlijke opgave. Wij willen en kunnen dat risico niet lopen.

De reisclub is in 1987 opgericht door Henk Bronsvoort , en is in 2012 voortgezet door het huidige bestuur. De eerste jaren ook met Henk Meutstege en Gerrit Reurslag.  Dit tot 2022. Reisclub Laren heeft dus 35 jaar bestaan.

Zondagmiddag 6 november houden wij nog een afscheid reünie voor leden die zijn mee geweest op onze reizen.





Wintersportreis 2023


Voor 2023 hebben wij een optie genomen bij Sporthotel Sonne in Tschagguns van 28-01-2023  tot en met 4-02-2023

Inschrijven voor 20 mei 2022, 
Bij voldoende inschrijvingen is uw deelname dan gegarandeerd.

Voor de langlaufers loipe informatie..

https://www.montafon.at/nl/bergbelevenissen/sneeuw/langlaufen


Voor de skiers pisten informatie



https://www.montafon.at/nl/bergbelevenissen/sneeuw/ski-snowboard















Onze wintersportreis 2022 hebben we vanwege coronaperikelen omgeboekt naar 13 t/m20 maart 2022




Voor onze wintersportreis 2022 hebben wij een optie bij ons hotel voor de periode 
29 januari t/m 5 februari 2022.

Zie mail van 10 februari 


Oostenrijkse gerechten.

Omdat onze wintersportreis 2020 helaas vanwege de coronaperikelen niet kan doorgaan, willen wij deze week allerlei Oostenrijkse gerechten op de site zetten. Dit alles om toch een beetje het oostenrijkgevoel te beleven, als pleister op de wond.

Dus stuur uw favoriete Oostenrijks recept op, en wij zorgen dat deze op de site komt



Alpenmacaroni: recept Joke en Jan

Sachertorte : recept Ans en Luit

Kaiserchmarren: Nicole / Sporthotel Sonne Tschagguns

Muziek : Marry en Marleen

Kaiserschmarn: recept Ineke en Dolf

Apfelstrudel: recept Elly en Joop

Germknodels: recept Diny

Kaiserschmarn recept: Riki

Goulashsoep recept : Riekie

Kaiserschmarn recept: Hannie


Tiroler Grostl recept : Rietje




Kaiserschmarn ligt goed in de markt, dus ik zou zeggen : maak ze een voor een en dan komt de lekkerste er zeker uit.

Mooi dat er goed gereageerd wordt, kunnen we de hele week vooruit. Top.


Bij die vrolijke noten van Marry en Marleen denken wij aan:

Droge worst, kaas, Speck, boter en allerlei andere zelfgemaakte lekkernijen uit de Alpen.

Bestel je een Speckplatte, dan krijg je een houten plank vol met Speck, versgebakken brood, zuur, ingelegde pepers en geraspte mierikswortel. Er bestaan ook plankjes met een combinatie van verschillende kazen en vleeswaren, vaak Jausenbrettl genoemd. 

 Na een inspannende dag  op een mooi terras in de zon, zowel in de winter als in de zomer smaakt het goed bij een koel biertje of wit wijntje. 

Zum Wohl. 🍻🥂

 Blijf dromen van beter tijden en blijf gezond. 

Hartelijke groeten van Hendriekske en Henk



Hallo fanaten van de Wintersportclub Laren,

 

In Oostenrijk staat standaard ALPENMACARONI  op het menu.

 

Hoeveelheden weet ik niet precies:

Gekookte aardappels

Evenveel aan gekookte pijpjes macaroni

Spekjes

Room

Kaas.

 

Spekjes uitbakken en in een ovenschaal doen, hierop een laag  klein gesneden  gekookte aardappels.

Vervolgens een laag pijpjes pasta, flinke scheut room erover en veel geraspte kaas.

Dit herhaal je nog een keer.

Gerecht in de oven…. Klaar als je de room ziet borrelen en de kaas mooi gegratineerd is.

 


Zalig!!!

Eet smakelijk en groetjes uit Dalfsen, van Jan en Joke Dommerholt




Recept van Ans en Luit. Sachertorte.


Ik zag dit recept van een heerlijke Oostenrijkse traktatie, kan voor, tijdens en na het skieën, langlaufen en wandelen worden genuttigd! Een recept voor de echte keukenprinsessen en -prinsen!
Hartelijke groeten, Ans en Luijt

Sachertorte
Ingrediënten deeg:
125 gram pure chocolade (in stukjes)
125 gram koude boter
150 gram poedersuiker
eidooiers en eiwitten (van 6 grote eieren, op kamertemperatuur)
merg van één vanillestokje
100 gram suiker
150 gram bloem

Ingrediënten abrikozenglazuur:
250 gram abrikozenjam 
2 eetlepels bruine rum 

Ingrediënten chocoladeglazuur:
300 gram suiker
175 milliliter water
175 gram pure chocolade (in stukjes) 

Abrikozenglazuur (bereiden tijdens het bakken van de taart in de oven)
In een pannetje de abrikozenjam met de rum aan de kook brengen, onder voortdurend roeren. Twee à drie minuten laten doorkoken, tot er een gladde massa ontstaan is. Door een zeef halen en warm verder verwerken.
Chocoladeglazuur (bereiden tijdens het bakken van de taart in de oven)
In een schaal de suiker, het water en de chocolade aan de kook brengen onder voortdurend roeren. Daarna de hitte beperken en vijf minuten laten koken, wederom onder voortdurend roeren. Van het vuur halen en nog één minuut roeren tot het mengsel enigszins is afgekoeld. Direct verder verwerken. Bij het uitgieten de bodem van de schaal niet leegschrapen.
Bereiding
1. De oven voor verwarmen op 200°C. 
2. De randen van een springvorm goed invetten en met bloem bestuiven. De bodem met 
bakpapier bekleden.

3. De chocolade au bain marie laten smelten en daarna iets laten afkoelen, onder voortdurend 
roeren.

4. De boter met een handmixer in ongeveer één minuut schuimig roeren. Op de laagste stand 
de poedersuiker toevoegen. Daarna nog twee minuten op de hoogste stand mixen, tot de 
massa licht van kleur en schuimig is. Eén voor één de eidooiers toevoegen en daarna de 
gesmolten chocolade en het vanillemerg toevoegen.

5. De eiwitten met de suiker opkloppen, echter niet te stijf. Ongeveer ¼ van de eiwitmassa 
door de chocolademassa roeren. De rest van het eiwit voorzichtig door de massa spatelen, 
zodat nog kleine witte stukjes zichtbaar blijven.

6. De bloem in twee porties zeven boven de massa en er door spatelen.

7. Het deeg gelijkmatig in de springvorm verdelen. Gedurende 45 minuten bakken in het 
midden van de oven.

8. De taart horizontaal doorsnijden en bestrijken met abrikozenglazuur. De twee helften weer 
op elkaar zetten en de taart met de rest van de abrikozenglazuur bestrijken. Het glazuur 
koud laten worden, zodat het gelijkmatig en stevig wordt.

9. Het chocoladeglazuur bereiden en gelijkmatig over de taart gieten. Iets laten drogen, de 
taart op een serveerschaal plaatsen en minimaal één uur laten afkoelen, zodat de 
glazuurlaag stevig wordt.

Serveertip:
De taart ongeveer één uur voor serveren uit de koelkast halen en serveren met een lepel Schlagobers. Hiervoor de slagroom zoeten met vanillesuiker in plaats van kristalsuiker. Versier de taart met gepelde ongezouten walnoten die in het nog vochtige glazuur worden gedrukt.

Eet smakelijk! Mahlzeit!






Hallo allemaal.

Van Mevr. Nicole van Sporthotel Sonne kreeg ik ook een Kaiserschmarren recept opgestuurd.
Bij deze.

Kaiserschmarren mit Zwetschkenröster


Zutaten für 2 Personen:                                                             1. Für den Röster Zwetschken entkernen (man benötigt 250 g entkernte Zwetschken).

 

4 große Eier

30 g Feinkristallzucker                                                                  2. Wein mit Gelierzucker, Zimtstange, Nelken, 1 Teelöffel Vanillezucker

0,2 l Milch                                                                                              und 1 Esslöffel Zitronensaft so lange kochen, bis die Flüssigkeit auf die Hälfte

120 g glattes Mehl                                                                             der ursprünglichen Menge reduziert ist. Gewürze entfernen (Nelken, Zimtstange).

Salz (ganz wenig)                                                                               Jetzt Zwetschken und einen kleinen Schuss Rum dazu geben.

Zitronenschale                                                                                    Ein paar Minuten köcheln lassen (die Zwetschken sollten nicht zu weich werden).

1 Päckchen Vanillezucker

30 g Rosinen

Rum (38 %)                                                                                       3. Für den Schmarren die Rosen in Rum einlegen.

Butter für das Backen

Feinkristallzucker für das Karamellisieren

Staubzucker für das Bestreuen                                               4. Eier trennen in Dotter und Eiklar. Eidotter mit Milch, Mehl,

                                                                                                                  etwas fein geriebene Zitronenschale (nicht das weiße mitreiben – macht bitter)

                                                                                                                  und Vanillezucker glatt rühren.

 

                                                              

Für den Zwetschkenröster:                                                       5. Ofen auf 190 ° C vorheizen.

                                                                                                                   Eiklar mit einer Prise Salz und Kristallzucker zu einem cremigen (festen) Schnee schlagen.

zirka 350 g Zwetchken                                                                      Schnee unter die Dottermasse heben (vorsichtig).

1/16 l Rotwein                                                                                    

30 g Gelierzucker                                                                          

7 cm Zimtstange                                                                             6. In der ofenfesten Pfanne Butter erhitzen. Teig eingießen und die Rosinen darauf geben.    

2 Gewürznelken                                                                                 Teig anbacken (dass er unten schöne Farbe hat, nicht umdrehen).

Vanillezucker                                                                                        Dann mit der Pfanne ins Backrohr (Achtung keine Plastikteile an der Pfanne).

Zitronensaft                                                                                          Ca. 10 Minuten backen (mit einem Holzstäbchen testen, ob der Teig fertig gebacken ist -

Rum (38 %)                                                                                            wenn nichts mehr kleben bleibt – fertig).

                                                                                                                   Jetzt ACHTUNG – mit einem Handschuh Pfanne rausnehmen – Pfanne sehr, sehr heiß.

                                                                                                                  Ich habe mir schon oft die Finger verbrannt mit der heißen Pfanne.                                                                                                                                                                                                 Jetzt mit zwei Spachteln den Teig in große Stücke zerreißen.      

                                                                                                                                                            

                                                                                                             

                                                                                                               7. Die Stücke auf eine Seite der Pfanne schieben und auf die freie Fläche 2 Esslöffel Zucker streuen.

                                                                                                                   Karamellisieren lassen (ja nicht zu dunkel) und den Scharren darin schwenken.       

 

                                                                                                               8. Schmarren auf Teller schön anrichten (Auge isst mit). Mit Staubzucker darüber streuen

                                                                                                                    und den Zwetschkenröster dazu reichen.    

 

 

                                                                                  

Gutes Gelingen und liebe Grüße aus dem verschneiten Montafon

P. s.: Bleiben Sie alle gesund und hoffentlich sehen wir uns nächsten Winter. Wir würden uns sehr freuen.

         SPORTHOTEL SONNE

     Nicole  


I





Hoi allemaal,

Onze bijdrage bevat wat vrolijke Oostenrijkse noten!








Groeten,
Marry en Marleen 



Dag allemaal,
Hierbij mijn recept voor een heerlijk Oostenrijks nagerecht maar bij een bak cappuccino of een pot bier zal het zeker smaken. Joop en en ik dromen deze week van een terrasje in een een prachtig skigebied met zon, veel sneeuw en vooral de gezelligheid.
Groeten Joop en Elly



Dag allemaal,
 
Mijn recept voor Oostenrijk is: een strak blauwe lucht met een uitbundig zonnetje, mooie sneeuw en met de lunch de goulashsoep van Riekie.
Na het skiën een paar biertjes en dan de sauna in.  Een top dag.
 
Blijf gezond,
Hartelijke groeten, 

Ik had nog een heerlijk recept van Kaiserschmarren in mijn kookboek die ik met jullie wil delen.
Veel plezier met het maken ervan. 

Groeten ,
Ineke Ponger

KAISERSCHMARREN
70 GR ROZIJNEN
1 EETLEPEL RUM
4 EIEREN
0,25 LITER MELK
40 GR SUIKER
160 GR BLOEM
SNUFJE ZOUT
50 GR BOTER
2 EETLEPELS POEDERSUIKER
BEREIDINGSWIJZE;
WAS DE ROZIJNEN IN HEET WATER,DEP ZE DROOG EN DRUPPEL ER DE RUM OVER.
SPLITS DE EIEREN, MENG DE MELK MET DE SUIKER EN DE EIERDOOIERS EN VORM ER MET DE BLOEM
EEN GLAD DUN VLOEIBAAR BESLAG VAN.
KLOP DE EIWITTEN MET WAT ZOUT STIJF EN SPATEL ZE DOOR HET BESLAG’.
VERHIT DE BOTER IN EEN GROTE KOEKENPAN,SCHENK HET BESLAG IN DE PAN EN LAAT HET EVEN
BAKKEN, STROOI ER DE ROZIJNEN OVER. KEER DE PANNENKOEK ZODRA DE BODEM WAT STEVIGER IS
EN BAK HEM OP MATIG VUUR GAAR.
TREK HEM DAARBIJ MET TWEE VORKEN IN KLEINE STUKJES.
DOE DE KAISERSCHMARREN OP EEN VOORVERWARMDE SCHAAL EN STROOI ER WAT POEDERSUIKER
OVER.JE KUNT ER OOK WAT PRUIMENJAM OF APPELMOES OVERHEEN DOEN.
EET SMAKELIJK. 

Ineke & Dolf 




Recept van Gerrit en Diny Bargeman


Heb je altijd al eens zelf een Germknödel willen maken? Ga dan aan de slag met onderstaand recept en kom helemaal in Oostenrijkse sferen!

INGREDIËNTEN (ZES GERMKNÖDELS)

500gr bloem
70gr suiker
70gr boter
250ml lauwwarme melk
30gr verse gist
1 zakje vanillesuiker
2 eierdooiers
1 eetlepel rum
150gr gemalen maanzaad
100gr roomboter
300gr pruimencompôte
snufje zout en wat geraspte citroenschil
poedersuiker

VOORBEREIDING

Houdt rekening met een rusttijd van één uur. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn als je ze gaat verwerken.

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de bloem in een grote kom en maak in het midden met je vuist een kuiltje. Brokkel vervolgens de gist in dit kuiltje en voeg daarna de suiker, de rum en de helft van de lauwwarme melk toe. Roer alles door elkaar zodat je een voordeeg krijgt. Duw daarna de bloem die aan de rand van de kom is blijven plakken op het geheel en zet de kom op een warme plaats om te laten rusten (bijvoorbeeld op of onder de verwarming). Op het moment dat de restjes bloem duidelijk barstjes vertonen, is het deeg klaar om verder verwerkt te worden. Dit duurt ongeveer vijftien minuten.

Klop ondertussen de eierdooiers samen met het restant van de lauwwarme melk los en voeg er een snufje zout en wat geraspte citroenschillen aan toe. Voeg dit mengsel toe aan het gistdeeg en klop het met een mixer tot een glad geheel. Voeg indien nodig nog wat extra lauwwarme melk toe zodat het deeg makkelijk van de kom loslaat en bellen vertoont. Laat dit mengsel vervolgens twintig minuten, afgedekt met een schone theedoek, rusten.


Grote ballen deeg

Hierna maak je van dit deeg zes grote knödels (kegelvormige ballen). In iedere knödel maak je met een scherp mes een opening en hierin verdeel je de pruimencompôte. Laat daarna de gevulde knödels weer met een schone theedoek erover, twintig minuten rijzen. Breng ondertussen in een grote pan een ruime hoeveelheid water met wat zout aan de kook. Gebruik eventueel twee pannen omdat de knödels uit gaan zetten in het water en elkaar tijdens dit proces niet mogen raken.

PRIK ER VOORZICHTIG WAT GAATJES IN ZODAT DE KNÖDEL NIET METEEN INZAKT

Zijn de twintig minuten om? Mooi! Dan kan je de knödels nu naar een culinair hoogstandje gaan brengen door ze over te doen in het zacht kokende water. Hierin laat je ze in ongeveer 12 minuten gaar worden. Draai ze na 6 minuten even om en prik na 12 minuten met een satéprikker of een breinaald in de knödel. Blijft er geen deeg hangen aan de prikker of de naald? Dan zijn je knödels klaar om gegarneerd en geserveerd te worden!

Voor de garnering smelt je roomboter in een pannetje en hier voeg je de vanillesuiker aan toe totdat er een glad warm mengsel ontstaat. Neem de gare knödels met een schuimspaan uit de pan en prik er voorzichtig wat gaatjes in zodat de knödel niet meteen inzakt.

HOERA, JE GERMKNÖDELS ZIJN KLAAR!

Leg de knödels op de borden en overgiet ze met warme vanillesaus. Garneer de knödels tenslotte met de mix van gemalen maanzaad en flink wat poedersuiker. Geniet daarna zoals je nog nooit genoten hebt en waan je in de Oostenrijkse bergen!

VARIATIETIP
Voor een andere zoete variant kan je de pruimencompôte ook eens vervangen door Nutella® of Speculoos® en gebruik voor een hartige  variant eens in plaats van de pruimencompôte geraspte kaas, uitgebakken spek, reepjes salami of geroerbakte groenten. de Tiroler germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker!




Kaiserschmarn

Recept van Riki Reterink

Een recept van Kaiserschmar'n  wat we lekker vinden en thuis ook wel eens maken.

voor 4 personen:

50 gram rozijnen geweekt in 4 eetlepels rum of appelsap. 

4 verse eieren

120 gram bloem

1,25 melk

3 eetlepels kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

mespunt zout

mespunt kaneel

boter om in te bakken of vloeibare boter

 

Appel of pruimencompote voor erbij.

 

Bereiding:

Eieren splitsen, dooiers losroeren met 2 eetlepels suiker (vanillesuiker), zout, kaneel, en melk.

De gezeefde bloem toevoegen en de eiwitten apart met 1 eetlepel suiker stijfkloppen en

omscheppen met het beslag. De rozijnen droogdeppen en toevoegen.

De boter verwarmen in een grote koekenpan en het beslag erin gieten.

Bakken zoals een pannenkoek, wanneer de bovenkant droog is omkeren en in stukken trekken.

Nu de onderkant bruin laten worden.

Met poedersuiker bestrooien en de compote erbij serveren.




 

Guten Appetit !

 

Groeten Riki Reterink.



Goulashsoep recept door Riekie Lenselink


Zelf Goulashsoep maken is helemaal niet moeilijk. De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten, daarna is het een kwestie van een paar uur wachten en genieten. Ondertussen ruikt je hele huis naar de typische specerijen in dit gerecht. Vooral karwijzaad (kummel) zorgt voor de karakteristieke smaak. Dit recept voor Goulashsoep is op basis van 4 personen. De volgende ingrediënten heb je nodig:

  • 300 gram riblappen
  • 100 gram spekjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 vastkokende aardappels in blokjes
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (zo’n kleintje)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el azijn
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 tl pittig paprikapoeder of cayennepeper
  • 1 tl kummel (karwijzaad)
  • 1 tl marjolein (marjoraan)
  • Rode peper, fijngehakt
  • 1 liter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olie
  • 1 el boter
  • Zuurdesembrood voor erbij
Eet Smakelijk!

Met vriendelijke groeten,

Riekie Lenselink






Recept van Hannie en Herman

Hallo allemaal
Recept voor Kaiserschmarn.
 
3 eieren splitsen
Dooiers met 30 gr suiker flink kloppen.
1 eetl.bloem erbij en nog 3 eetl slagroom of crème Fraise Eiwitten stijfkloppen en erbij roeren.
20 Gr boter in 1 grote of 2 koekenpannen Mengsel verdelen over de pan en zacht bakken.
Na ca. 5 minuten in 4 stukken delen en deze omkiepen.
Dit is geknoei(ha,ha) en nog een paar minuten bakken.
Uit de pan in stukjes snijden en weer even opwarmen.
Heerlijk met compote,appelmoes of poedersuiker.
Eet smakelijk van dit Oostenrijkse gerecht.
Groeten Hannie en Herman.






 

Normaal gesproken is het voor ons groepje een traditie om bij onze eerste middagstop te genieten van de Tiroler Gröstl. waarvan hierbij het recept.


Recept van Rietje en Henk

 Tiroler Gröstl mit Krautsalat.
. 2 schouderkarbonade
.200 gram gerookte spekreepjes en / of     hamreepjes
.2 middelgrootte uien gesnipperd
.600 gram aardappelschijfjes of kleine krieltjes
.1 teen knoflook(fijngehakt)
.2 eetlepels zonnebloemolie
.2 eetlepels boter
.25 gram bieslook of bosuitjes fijngesneden
.2 eieren
.zout en peper naar smaak
 
 
Bereiding:
1: Bak eerst de schouderkarbonade. Verhit 1 el olie in een koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Kruid de karbonades met zout en peper. Bak om en om tot het vlees goudbruin en gaar is. Haal de karbonades uit de pan en zet ze apart.
 
2: In de resterende olie kun je de spekjes bakken. Als de spekjes knapperig zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Bak tot alles glazig is en de keuken goddelijk ruikt. Snijd ondertussen de schouderkarbonades in blokjes en voeg toe aan dit mengsel. Zet het mengsel apart voor later.
3: Nu is het tijd voor de keuze van de dag. Kook je zelf de aardappels of ga je voor de kant en klare schijfjes/blokjes. Verhit 1 el olie en 1 el boter samen in een grote koekenpan. Bak de aardappels goudbruin en gaar. Kruid ze met zout en peper.
4: Roer het spekjesmengsel en de bieslook/bosui door de aardappels. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin twee spiegeleieren. Serveer de Tiroler Gröstl op z’n Oostenrijks, met twee spiegeleieren er bovenop.
 
Serveertip: met krautsalat
Tiroler Gröstl is een machtig gerecht dat vraagt om een frisse tegenhanger. Maak er daarom een echte Oostenrijkse Krautsalat bij! Neem 300 gram
fijngesneden witte kool (kant en klaarzakje) en voeg daar 1.5 tl karwijzaad, 5 el azijn, 2 el olie en 1.5 el suiker aan toe. Meng alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Mengen gaat het best met je handen, zodat je alle smaken kunt in masseren. Laat de salade minimaal een half uur staan, het liefs  langer. Hoe meer tijd, hoe meer de smaken zich ontwikkelen.
   Eet smakelijk!
N.B.
Voor mensen die niet zo vaak koken begrippen :
el = eetlepel
tl = theelepel

 




 






WINTERSPORTREIS 2021 GEANNULEERD.

Naar aanleiding van de enquête naar de leden, en de uitkomst daarvan heeft het bestuur besloten om de wintersportreis 2021 te laten vervallen. De aanleiding is natuurlijk de huidige situatie rondom Corona. Het is gewoon niet verantwoord om met een bus vol mensen naar Oostenrijk af te reizen.
Wij hebben de boeking bij het hotel geannuleerd. Binnen nu en een paar weken krijgt een ieder de aanbetaling teruggestort op uw rekening door penningmeester Herman .

In principe is met het hotel overeengekomen dat we in mei/juni 2021 opnieuw gaan bekijken of het mogelijk is om de volgende reis, eind januari 2022 weer doorgang te laten vinden.

Uiteraard staat het een ieder vrij om privé of met een groepje naar Tschagguns af te reizen.
Sporthotel Sonne beveelt zich beleefd aan. Als hiervoor interesse is ( indien de corona maatregelen het toelaten ) mogen jullie mij altijd bellen. ( Henk 0653151465 )


SPORTHOTEL SONNE TSCHAGGUNS


Ander skigebiet vanaf 2021

Van 2013 tot en met 2020 hebben we de skigebieden rond Hollersbach aangedaan. We zijn 7 jaar te gast geweest bij hotel Kaltenhauser. Wij hebben voor 2021 de optie die we bij het hotel hadden opgezegd, zowel bij de OAD als hotel Kaltenhauser. Van Eva-Maria moest ik iedereen van de groep de hartelijke groeten van haar en alle medewerkers overbrengen.
Voor 2021 gaan we een nieuw avontuur aan. We gaan skiën, langlaufen en wandelen in de Montafon-Silvretta. We hebben een nieuw hotel gevonden in Tschagguns. Sporthotel Sonne is ons volgende adres. Rietje en ik hebben vorig weekend bij dit hotel "stage "gelopen.
Het is een echt oostenrijks familiehotel. De kamers zijn oostenrijks gezellig ingericht. Het hotel bestaat al meer dan 80 jaar en is natuurlijk in de jaren  uitgebreid en vernieuwd. De kamers zijn allemaal ongeveer gelijk, maar zijn uiteraard niet zo luxe als de nieuwste kamers van Kaltenhauser.
De eet/ontbijtzaal is groot en gezellig ingericht. Verder zijn er bij de entree/receptie nog enkele vertrekken die we ook s'avonds kunnen benutten.


Hotel Sonne
Hotel Sonne










Slaapkamer

Entree slaapkamer

Badkamer

Eetzaal

Eetzaal

Eetzaal

Er is een mooi en ruim zwembad en sauna voor de liefhebbers


Zwembad

Doucheruimte zwembad





Ontbijtbuffet









Ontbijtbuffet


Er zijn veel skipistes op vrij korte afstand. De skibus stopt bijna voor de deur. Er is een Intersport winkel op loopafstand voor de materiaalhuur. De sparwinkel is aan de overkant van de weg.
En er is ook een ruim vertrek voor de ski- en schoenen opslag / droogruimte.


Droogruimte







































































Dit jaar gaan we voor de 5e keer naar Hotel Kaltenhauser in Hollersbach Oostenrijk . Een lustrum dus. 


Foto in 2014 gemaakt door Eva-Maria











Wintersportreis 2017: Vertrek 4 februari - terugkomst 11 februari





Wintersport Hollersbach im Pinzgau

Hollersbach-im-Pinzgau is een historisch skidorpje. Het ligt op 790 meter hoogte in een vlak dal. De sneeuwhoogte bij Hollersbach-im-Pinzgau varieert van gemiddeld een halve meter in de dalen tot twee meter op de bergtoppen. Het is prachtig gelegen, midden in de Kitzbüheler Alpen en aan de rand van National Park Hohe Tauern. Er is van alles te beleven, ook in naastgelegen dorpjes. De Panoramabahn, een nieuwe gondel, brengt je vanuit Hollersbach-im-Pinzgau naar Kitzbühel-Kirchberg, het grote skigebied. Een ander skigebied is Wildkogel bij Neukirchen. Op de sneeuwradar is te zien of het op dit moment sneeuwt in Hollersbach-im-Pinzgau, ook kun je de webcam raadplegen. Niets te zien? De sneeuwverwachting vertelt je of je de komende dagen sneeuw kan verwachten in Hollersbach-im-Pinzgau.


Wintersportreis Hollersbach 2017
Oostenrijk
Salzburgerland
Hollersbach  2017
8 dagen
4 feb. t/m 11 februari
Inspannen én ontspannen in Hollersbach!
Dat betekent genieten van natuur, prachtige langlaufloipen uitgezette wandelroutes en volop mogelijkheden om te skien door een witte wereld. Dwars door het historische dorp Hollersbach en vlak naast ons hotel loopt een van de mooiste langlaufloipes in Oostenrijk: de Pinzgauloipe. U bent op een steenworp afstand van het dalstation van een skiparadijs. Wij bieden u een gezonde mix van actief bezig zijn op de lange latten of wandelend en samen smullen van een uitstekende verzorging in uw hotel. Een absolute aanrader!

Afwisselende skipisten langlauftochten en wandelroutes
Onder leiding van de Reisclub Laren vinden we de mooiste loipen en skipisten in onder andere het dal van de Salzach of op de Pass Thurn, bekend vanwege de mooiste loipen in Tirol. De lange Pinzgauloipe voert ons naar het Habachtal. Mocht er eens wat minder sneeuw liggen, dan zijn in de omgeving van Hollersbach genoeg skipistes en hoogteloipen te vinden, zodat we toch prima uit de voeten kunnen. Ook in het nabije Sulzbachtal kan volop gelanglauft worden door witte bossen en fraaie natuurgebieden. In het Kalsertal is dit zelfs mogelijk op een hoogte van ruim 1350 meter. Voeg daarbij nog een langlaufdag bij Pillerseetal en u begrijpt: dat wordt genieten van afwisselende tochten door dalen met een prachtig uitzicht op besneeuwde bergreuzen. Maar natuurlijk vergeten we ook niet af en toe wat vrije tijd in te plannen, zodat u naar hartenlust kunt winkelen, een heerlijk stuk taart met Schlagsahne’ kunt eten en voldaan in uw hotel terugkeert.


Dag 1: Heenreis
Onze wintersportreis gaat beginnen bij Stegeman in Laren waar we om 5 uur vertrekken en rijden via een aantal stops in Duitsland naar Oostenrijk. Het diner gebruiken we al in Hollersbach, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.



Dag 2: Langlaufmateriaal passen aansluitend instructie, de skiers kunnen met de panoramabahn naar de kitzbuhler alpen.
We krijgen een halve dag instructie van een ervaren instructeur voor de langlaufers, in de naaste omgeving. Bent u een al een wat gevorderde langlaufer? Dan kunt u de spieren alvast warmdraaien voor deze langlauf-actief reis! In de middag blijven we in het Salsachtal, waar u de eerste langlauf- tocht van deze reis kunt maken van hieruit hebben we tevens een adembenemend uitzicht op de pinzgau en de toppen van de Hohe Tauern.


Dag 3: Bramberg – Sulzbachtal – Skiers door naar Hoch Krimml.
De langlaufers en de wandelaaars kunnen vandaag langlaufen en Wandelen in het Sulzbachtal. Langlaufers kunnen er eventueel ook voor kiezen om op de Hoch krimml loipe te langlaufen. Dit indrukwekkende dal is erg geschikt voor een mooie langlauftocht en is ook een mooie omgeving om te wandelen. (Langlaufen of wandelen van Sulzau naar Bramberg is misschien een optie voor in de middag)


Dag 4: Pillerseetal en de skiers kunnen naar Zell am See of mee naar Leogang


Het Pillerseetal ligt op 1000 m hoogte en vormt jaarlijks het decor voor de Biathlon Weltcup. Daarom mag deze regio zich één van de beste langlaufgebieden van Oostenrijk noemen. Hier vindt u voor iedere langlaufer uitstekende loipen en wandelwegen.


Dag 5: Ost-Tirol: Kals of St Jacob en de skiers kunnen met de Panoramabahn in Hollerrsbach
De langlaufers kunnen in de omgeving van Kals of St Jacob terecht die beide op een hoogte van 1350 m is gelegen de loipen zijn hier makkelijk tot middelzwaar en heeft het dal zo'n 25 km aan loipen. Welke loipe u ook kiest, u bent verzekerd van een mooie tocht in dit gebied!


Dag 6: Maria Alm
Maria Alm kunnen we op een hoogte van 800m schitterend langlaufen en wandelen het gebied bevindt zich aan de voet van de imposante Hochkonig. Een tip is de 7 km lange Panoramaloipe am Dienter Sattel tussen Dienten en Muhlbach.
Vorig jaar is hier een groep met de kabelbaan omhoog gegaan om vervolgens naar beneden
te lopen.



Dag 7: Pass Thurn Langlaufen, wandeling Museum Hohe- Tauern, of met de bus naar Kitzbuhl en daar met de kabelbaan naar de Kitzbuhler Alpen.
Vandaag verblijven we in de omgeving van Kitzbuhl we gaan via de Pass-Thurn waar we schitterend kunnen langlaufen maar ook een wandeling kunnen maken of een bezoek brengen aan het Museum Hohe-Tauern in Mittersill en kunnen de skiers skien in de Kitzbuhler alpen. De bus rijdt door naar Kitzbuhl waar u ook met de kabelbaan een bezoek kunt brengen aan de kitzbuhler Alpen.
Tijdens het verblijf in Kitzbuhel kunnen we optioneel een arresleetochtmaken hangt af van de belangstelling.
Dag 8: Terugreis
We vertrekken dit jaar op tijd uit Hollersbach en zullen het ontbijt onderweg in Duitsland gebruiken zodat we dit jaar rond de klok van 19 uur aankomen bij Hotel Stegeman in Laren waar we een stampotbuffet zullen gebruiken.
Mededelingen.
De skiers hebben iedere dag de mogelijkheid om s'morgens mee te rijden met de bus van de reisclub Laren naar het dalstation van de bergbahnen van Hollersbach en gaan we er vanuit dat ze in de meeste gevallen de skibus weer terug nemen naar het hotel.
U dient zelf te zorgen voor een annulerings voor het geval u onverwachts moet annuleren, en een reisverzekering af te sluiten voor eventueeel onvoorziene omstandigheden betreffende u zelf tijdens de reis.

Wijzigingen in het Progamma zijn mogelijk i.v.m. de condities van de loipes of het weer.


Kijken hoe het er in Hollersbach live uitziet ? Kopieer onderstaand adres.


http://www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/oostenrijk/tirol/kitzb%C3%BChel%20%E2%80%93%20kirchberg/mittersill%20-%20hollersbach/webcams






Geen opmerkingen: